tiistai 19. huhtikuuta 2011

Thaimaalainen kanakeitto

4 cm pala galangaljuurta
1 nippu tuoretta korianteria juurineen
4 kaffirlimetin lehteä
1 varsi sitruunaruohoa
2 limettiä
1 punainen chili
2 broilerin rintafileetä
10 dl vettä
3 rkl kalakastiketta
4 dl kookosmaitoa

Kuori ja viipaloi galangaljuuri. Leikkaa korianterista juuret irti ja silppua lehdet. Revi kaffirlimetinlehdet. Puolita sitruunaruohon varsi pituussuuntaan. Purista limettien mehu. Poista chilistä siemenet ja viipaloi se. Leikkaa kana viipaleiksi. Laita galangal, korianterin juuret, kaffirlimetinlehdet, sitruunaruoho ja vesi kattilaan. Kiehauta. Lisää kalakastike ja limettimehu. Laske lämpöä ja hauduta 10 minuutin ajan. Nosta korianterinjuuret pois kattilasta. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Nosta kanaviipaleet kattilaan ja keitä parin minuutin ajan. Mausta keitto chilillä. Tarjoa keitto korianterisilpun kanssa.

Vinkki: Steamy Kitchen 19.4.2009
Resepti: Tessa Kirosin Falling Cloudberries (2009)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: