tiistai 26. huhtikuuta 2011

Sampea luostarin tapaan

½ kg perunoita
2 sipulia
250 g tatteja
1½ kg sampi
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl Maldon-suolaa
¼ tl valkopippuria
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
½ tl mustapippuria

KASTIKE
1 tl voita
1 tl vehnäjauhoja
200 g smetanaa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Keitä ja viipaloi perunat. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Paloittele sienet. Puhdista, huuhtele ja fileoi sampi. Poista fileistä nahka ja paloittele kala annospaloiksi. Sekoita vehnäjauhot, suola ja valkopippuri. Kierittele kalapalat jauhoseoksessa. Kuumenna paistinpannulla tilkka voita ja rypsiöljyä. Paista kalaplat nopeasti molemmin puolin. Älä paista liian kauaa, jottei kala sitkisty. Siirrä kalapalat isoon uunivuokaan. Paista pannulla vielä perunaviipaleet, sienet ja sipulirenkaat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kasvikset uunivuokaan.

Tee kastike. Sulata kasarissa voi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää smetana, sekoita ja kuumenna. Valele sampi smetanakastikkeella. Nosta vuoka uuniin ja gratinoi 10 minuutin ajan.

Vinkki: Ketun keittiössä 26.4.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: