maanantai 16. toukokuuta 2011

Kanatagine

Taginepadassa höyry nousee kohti suippoa kantta ja valuu reunoja pitkin alas takaisin pataan, jolloin ruoka pysyy mehevänä. Liha paloitellaan aina tagineen, sillä marokkolaiset ovat syöneet ruoan perinteisesti sormin.

2 dl kuivattuja aprikooseja
1 kg broilerin koipi-reisipaloja
1 sipuli
1 dl manteleita
5 dl couscousia

MARINADI
1 kanelitanko
2 vihreää kardemummaa
1 tähtianis
1 tl inkivääriä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
5 kokonaista neilikkaa
3 kuivattua chiliä
1 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä

Liota aprikooseja yön yli. Murskaa kuivat mausteet morttelissa karkeaksi. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita marinadi. Paloittele kana ja marinoi yön yli.

Kuori ja viipaloi sipuli. Suolaa broileri. Sekoita kanapalat, aprikoosi, mantelit ja sipuli. Nosta seos taginevuokaan ja laita kansi päälle. Hauduta 175-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan kunnes liha on niin mureaa, että se irtoaa luista. Tarkista suola. Höyrytä couscous. Levitä couscous isolle vadille ja lusikoi kanatagine liemineen keskelle.

Resepti: Herkkusuun lautasella 16.5.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Soppakellari 10.1.2012
Three Many Cooks 25.4.2012
Soul Kitchen 3.6.2012
Soul Kitchen 15.6.2011
Soppakellari 28.3.2013

Ei kommentteja: