maanantai 16. toukokuuta 2011

Lihamureke

Käytä täytteenä jotain hyvää, mistä kaikki ruokailijat pitävät..

MUREKETAIKINA
jauhelihaa
Maldon-suolaa
vettä, maitoa tai kermaa
korppujauhoja
2 kanamunaa

Suolaa jauheliha. Turvota korppujauhot nesteessä. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat ja korppujauhoseos. Levitä pöydälle kaksi pätkää vahvaa tuorekelmua limittäin. Levitä kelmujen päälle mureketaikina tasaiseksi levyksi. Kääri mureketaikina kelmun avaulla rullalle. Laita rulla jääkaappiin jäähtymään.

TÄYTE
sipulia
kuivattuja aprikooseja
kuivattuja luumuja
viinietikkaa

Leikkaa aprikoosit ja luumut pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää hedelmät pannulle. Mausta viinietikalla.

PÄÄLLE
1 paketti pekonia

Levitä uudestaan tuorekelmua pöydälle. Aseta pekonisuikaleet tuorekelmun päälle. Laita pekonisiivuja rinnakkain niin monta, että ne peittävät murekkeen kokonaan. Avaa jauheliharulla ja kääri sen päälle pekonipäällys tuorekelmua apuna käyttäen. Aseta murekerulla uunipellille ilman tuorekelmuja. Paista 200 asteisessa uunissa 35 minuutin ajan.

Tarjoa uunissa paahdettujen perunoiden ja vissyporkkanoiden kera. Paistoliemestä voit valmistaa herkullisen kastikkeen. 

Resepti: Strömsö 17.10.2023

VILKAISE MYÖS
Yäk! Tätä en söisi 16.5.2011 - liian kuumassa uunissa lihamureke halkeaa
Herkkusuun lautasella 19.4.2011 - tarjoa uunijuuresten kanssa
Kokkeillaan 2.7.2012 - pinaatti-sieni
Campasimpukka 8.8.2012 - konjakki, portviini
Rouva Raadelmasta 23.8.2012
Rouva Raadelmasta 25.9.2012
Ketun keittiössä 15.12.2012
Jokihaka kokkaa 8.8.2013

Ei kommentteja: