keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Ruokafilosofiaa

Olen aina tykännyt ruoanlaitosta. Lapsena. Nuorena. Kiireisen arjen tasapainottajana. Silloin kun muut opiskelijat vetivät nuudeleita ja tonnikalaa, meillä syötiin maksaa punaviinikastikkeella - samalla hinnalla! Uusiin raaka-aineisiin tutustuminen tuo keittiöön löytämisen riemua. Mutta yhä enemmän onni löytyy oman tyylin löytämisestä.

Näin meillä kokataan.
‣ Pienyrittäjät
‣ Lähiruoka
‣ Luomu
‣ Kauden parhaat raaka-aineet
‣ Vähemmän mutta parempaa
‣ Viljelyspalsta
‣ Villivihannekset
‣ Ostokset torilla, kauppahallissa ja pikkupuodeissa
‣ Kärsästä häntään eli hyödynnetään kaikki osat
‣ Slow Food
‣ Suomalaiset kouluruokaklassikot
‣ Maailman ruokakulttuurit
‣ Vieraanvaraisuus
‣ Syödään rauhassa

Ei meidän keittiössä.
‣ Einekset
‣ Ketjuravintolat
‣ Lisäaineet
‣ Turhat säilöntäaineet
‣ Keinotekoiset makeutusaineet
‣ Aromivahventeet mm. E621
‣ Muut E-koodit
‣ Terveellisyys maun kustannuksella
‣ Vältetään tehotuotantoa
‣ Uhanalaiset kalat & lihat

Ei kommentteja: