Kaupungin paras bouillabaisse löytyy Kauppahallista - Wanhasta tai Hakaniemestä: Hakaniemen hallin Soppakeittiön Bouillabaisse on oodi keitolle. Päivittäin tarjolla on kolme erilaista, herkullista vaihtoehtoa. Soppakauhan varressa on ennen Vellamossa vaikuttanut Marc Aulén. Hyvän keiton salaisuus on uskaliaisuudessa, soppaan täytyy laittaa tarpeeksi makuja. Leikitään suolan, sokerin ja happamuuden kanssa. Bouillabaissen aromit syntyvät valkosipulista, oliiviöljystä, sahramista, fenkolista, juureksista ja merenelävistä. Ja raaka-aineetkin tulevat läheltä Hakaniemen hallista.
1 purjo
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
1 fenkoli
1 appelsiini
3 rkl oliiviöljyä
tuoreita yrttejä: timjamia, lehtipersiljaa, oreganoa
½ g sahramia
2 kg kalanruotoja
25 dl vettä
2½ dl valkoviiniä
1 rkl Maldon-suolaa
1½ kg kalaa ja äyriäisiä
Huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Paloittele tomaatit. Viipaloi fenkoli Raasta appelsiininkuori. Lämmitä oliiviöljy isossa kattilassa. Kuullota purjo, sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaatit, fenkoli, appelsiininkuori, yrtit, sahrami, kalanruodot, vesi, viini ja suola. Kiehauta. Keitä hiljalleen puolen tunnin ajan. Siivilöi liemi.
Kiehauta kalaliemi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa pitäen mielessä, että kalassa ei ole suolaa. Lisää kalat ja äyriäiset liemeen kypsymään. Laita ensin ne kalat, joilla on pisin kypsymisaika. Käännä lieden virta pois viiden minuutin ajan. Nauti heti.
Resepti: Julia Child's Mastering the Art of French Cooking (1967)
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 26.5.2010
Kivistössä 26.2.2011
Steamy Kitchen 6.6.2011
Siskot kokkaa 23.8.2012
Villa Ainala Cuisine 30.9.2012
Polkkapossu 5.11.2012
Fanni & kaneli 30.1.2013
Patalintu 22.2.2013
Nautiskellen 5.2.2012
Sauvajyvänen 30.3.2013
Uusi musta 28.1.2011
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti