keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Tomaattipyre

Tomaattipyreen raaka-aineet ovat tomaatti, suola ja aika. Varmista, että tomaatit ovat kypsiä. Voit antaa niiden kypsyä viikon ajan ikkunalaudalla.

10 kg roma-tomaatteja
Maldon-suolaa
oliiviöljyä

Paloittele tomaatit. Ripottele tomaattien päälle suolaa. Nosta tomaatit isoon kattilaan. Kypsennä kuumalla liedellä välillä sekoittaen 10 minuutin ajan. Nosta sitten kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna tomaattien höyrystyä puolen tunnin ajan.

Soseuta tomaatit vihannesmyllyssä. Levitä tomaattisose ohueksi kerroksesi muutamalle uunipellille. Paista 125 asteisessa uunissa viiden tunnin ajan. Sekoita silloin tällöin.

Laske lämpö 100 asteeseen. Kun vesi haihtuu tomaateista, siirrä massa yhdelle uunipellille. Kun tomaatit ovat olleet uunissa 12 tunnin ajan, katkaise uunin virta. Anna tomaattien maustua uunissa yön yli.

Laita aamulla uuni päälle 100 asteeseen. Kypsennä 6-8 tunnin ajan sekoittaen puolen tunnin välein. Valmis massa on tiilen väristä. Voitele lasipurkki oliiviöljyllä. Laita pyre tiiviisti lasipurkkiin. Kaada pyreen päälle sentin verran oliiviljyä. Säilytä jääkaapissa. Varmista aina käytön jälkeen, että pinnalle jää kerros oliiviöljyä.

Resepti: Hunter Angler Gardener Cook 14.9.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Saveur 27.7.2012
Circle B Kitchen 12.8.2012

Ei kommentteja: