perjantai 4. marraskuuta 2011

Kreikkalainen salaatti

Käytä salaattiin kypsiä tomaatteja. Jos kaupan tomaatit ovat talvikalpeita, anna niiden kypsyä ikkunalaudalla parin päivän ajan. Kreikkalaisessa ei yleensä ole salaatinlehtiä ollenkaan. Jos sipuli on äreä talvisipuli, joka itsettää viipaloidessa, marinoi se nopeasti sitruunamehussa. Valitse juustokauppiaalta vuohenmaidosta tehty fetajuusto. Perinteisesti salaatin kastike maustetaan tuoreella oreganolla.

4 tomaattia
1 punainen paprika
1 punasipuli
150 g mustia oliiveja
200 g fetajuustoa

KASTIKE
½ rkl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganoa
Maldon-suolaa
mustapippuria

Huuhtele tomaatit ja paprika ja anna niiden kuivahtaa. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta oliivit. Paloittele tomaatti, paprika ja feta. Sekoita salaatti. Revi oreganosta lehdet pieneen kulhoon. Sekoita kastike ja kaada salaattikulhoon. Sekoita hyvin. Tarjoile salaatti heti.

Resepti: Herkkusuun lautasella 4.11.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Mausteinen manteli 14.5.2011

Ei kommentteja: