lauantai 5. marraskuuta 2011

Liekkipiirakka

Liekkipiirakka on ranskalainen herkku. Nimensä mukaisesti se paistetaan avotulella, mutta kyllä siitä hyvä tulee myös kaupunkiasunnon sähköuunissa.

2½ dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 rkl öljyä
2 dl ranskankermaa
2 pakettia fileepekonia
½ purjo
½ tl mustapippuria

Sekoita jauhot, vesi ja öljy taikinaksi. Jos ennätät, anna taikinan levätä jääkaapissa. Kauli taikina leivinpaperin päälle ohuen ohueksi pohjaksi. Levitä taikinan päälle ranskankerma, silputtu pekoni ja suikaloitu purjo. Rouhi päälle reilusti mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan kunnes piirakan reunat ovat selkeästi tummuneet. Tarjoa jäähtynyt piirakka salaatin kanssa.

Resepti: Leif Segerstam ja Kodin Kuvalehti

ENSI KERRALLA
Hyväähän tämä oli ja maku hatarasti tuttu lapsuuden kesäleiriltä. Piirakkapohja jäi raa'aksi ja mauttomaksi; tarkista mittasuhteet ja lisää suolaa? Käytin täytteeseen yhden purjon valkoisen osan ja yhden purkin ranskankermaa, mikä oli sopivasti yhdelle uunipellille.

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 9.1.2006
Ruokahommia 5.11.2009
MTV3 ja Chez Jouni 9.6.2010
Smitten Kitchen 13.1.2011
Ruokaa yms. 23.11.2011
Ankerias Vipunen 30.12.2011
Viva ciabatta 10.12.2012
Saveur 6.2.2013

Ei kommentteja: