perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulukinkku

Onnistuneeseen joulukinkkuun, pidä mielessä: Ota pakastettu kinkku sulamaan hyvissä ajoin. Viiden kilon kinkun sulattamiseen on varattava 3-4 vuorokautta.

Nosta sulatettu kinkku huoneenlämpöön viisi tuntia ennen paistamista. Tarkista että sisälämpötila nousee 10 asteeseen, ja että lämpömittari toimii. Pese ja kuivaa kinkku. Nosta kinkku uunipannuun öljytyn ritilän päälle kamarapuoli ylöspäin. Pistä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Kaada uunipannun pohjalle vettä ettei kinkusta valuva neste pala pannun pintaan. Lisää vettä tarvittaessa paistamisen aikana. Paista kinkku 125 asteisessa uunissa noin tunti per kilo kunnes mittari näyttää 77 astetta.

Nosta kypsä kinkku uunista ja peitä se foliolla. Annan kinkun levätä tunnin ajan ennen maistelua.

Resepti: Mysi Lahtisen Joulu (2003)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Liemessä 21.12.2013

Ei kommentteja: