keskiviikko 5. maaliskuuta 2025

Shakshuka

Keitä mausteinen tomaattikastike ja piilota sinnen kananmunia. Mikä sen makoisampaa!

1 sipuli
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
1 tl jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
2 rkl öljyä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tölkki kikherneitä
1 tl sokeria
1 tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria
4 kananmunaa
75 g fetajuustoa

Kuori ja silppua sipuli. Hienonna korianterin varret ja säästä lehdet. Kuullota jeera ja murskattu korianteri pannulla öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota raukeaksi. Lisää korienterin varret, tomaatti, kikherneet ja vähän vettä. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta puolen tunnin ajan. Tee kastikkeeseen neljä kuoppaa. Riko kananmunat kuppiin ja liu'uta koloihin kastikkeen joukkoon. Hauduta kannen alla muutaman minuutin ajan. Ripottele päälle fetajuustoa ja tuoretta korianteria. Syö hyvän leivän kanssa.

Resepti: Satu Koivisto 5.3.2020

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Kikherneitä en ole nähnyt muissa resepteissä, mutta paprikaa ja chiliä kylläkin.

Ei kommentteja: