perjantai 3. maaliskuuta 2017

Pollo Limonello

Resepti on peräisin punavuorelaisen Bar9:n listalta. Tarina kertoo, että se on kehitelty hätätilanteessa: jotain piti keksiä loppuneen ruokalajin tilalle. Raastetun inkiväärin, sitruunan ja hunajan yhdistelmä on kutkuttava. Virkistävä vaihtoehto valmismarinadeille!

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä
1 dl öljyä
¼ tl cayannepippuria
1 tl kurkumaa
3 broilerin rintafileetä
2 dl kermaa
½ sitruuna
2 rkl hunajaa
2 dl turkkilaista jogurttia
½ tl Maldon-suolaa
200 g pastaa
100 g parmesanjuustoa
tuoretta lehtipersiljaa

Kuori ja silppua sipuli. Paloittele valkosipuli. Raasta inkivääri. Kuullota cayannepippuri, kurkuma, sipuli ja valkosipuli padassa. Suikaloi broilerifileet ja lisää pataan. Paista kypsiksi. Lisää kerma. Anna kastikkeen kypsyä hetki. Laita pastavesi kiehumaan. Mausta kastike inkiväärillä, sitruunamehulla ja hunajalla. Kypsytä hiljalleen. Lisää lopuksi jogurtti. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta. Ripottele päälle parmesanraastetta ja lehtipersiljaa.

Resepti: Bar9:n resepti Nyt-liitteessä.

ENSI KERRALLA
Kolme ruokalusikallista öljyä riittänee. Lisää puoli teelusikallista suolaa? Purista reilusti koko sitruuna kattilaan.

KAIKKI TYKKÄÄ
Pastanjauhantaa 9.3.2007 - Bar9:n resepti. Kuullota mausteet öljyssä. Kanafondia ei tarvita.
Keittokomerossa 3.3.2007 - Bar9:n resepti.
Tuulentupa 4.3.2007 - Bar9:n resepti
Kokkia viinissä 22.11.2011 - Bar9:n resepti.

Ei kommentteja: