lauantai 23. marraskuuta 2024

Kanakeitto

Klassinen kanakeitto Ina Niinikedon reseptilla. Tätä kodikkaampaa tuoksua et löydä!

1 broileri tai kana
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
5 porkkanaa
300 g varsiselleriä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1 nippu lehtipersiljaa

Laita kana syvään kattilaan ja lisää vettä niin, että kana peittyy. Keitä kannen alla hiljalleen poristen puolen tunnin ajan kunnes liha irtoaa luista. Nosta kana lautaselle ja säästä liemi. Kun kana on jäähtynyt, riivi lihat luista talteen.

Kuori sipuli, valkosipuli ja porkkana. Suikaloi sipuli. Hienonna valkosipuli. Leikkaa porkkana ja varsiselleri sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli, valkosipuli, porkkana ja selleri. Lisää joukkoon kanan ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla puolen tunnin ajan kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta suolalla. Hienonna persilja keiton pinnalle. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

Resepti: Ina Niiniketo ja Glorian Ruoka & Viini 3/2024

ENSI KERRALLA
Kuinka kauan oikeaa kanaa pitää keittää? Lisää persiljan varret kanan keittoliemeen. Miksi suolaa ei lisätä kattilaan ihan alussa?

Ei kommentteja: