tiistai 4. tammikuuta 2011

Macaroni and cheese

450 g cheddarjuustoa
2 rkl voita
2½ dl raejuustoa
5 dl maitoa
1 tl sinappijauhetta
¼ tl cayennepippuria
¼ tl muskottipähkinää
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria
200 g makaronia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Raasta juusto. Voitele uunivuoka. Sekoita sauvasekoittimella raejuusto, maito ja sinappi. Mausta cayennella, muskotilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita isossa kulhossa ¾ juustoraasteesta, maitoseos ja makaronit. Kaada seos uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista puolen tunnin ajan.

Sekoita. Ripottele juustoraaste ja nokare voita vuoan pinnalle. Laita vuoka takaisin uuniin vielä puoleksi tunniksi ilman foliota. Anna ruoan tasaantua vartin ajan ennen tarjoamista.

Resepti: Julia Moskin ja NY Times 4.1.2006

ENSI KERRALLA
Huh huh, olipas tuhtia tavaraa ja rasva erottui ikävästi juustosta. Ilmeisesti valkokastike auttaisi pitämään juuston kermaisena. Olisiko hellalla tehty enemmän omaan makuun?

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 26.10.2006 - NY Timesin resepti
Tea & Cookies 5.1.2007 - maitotiiviste, tabasco, sinappijauhe
Smitten Kitchen 7.5.2008 - valkokastike, muskotti, cayanne, pecorino
The Pioneer Woman 7.4.2009 - valkokastike, kananmuna, sinappijauhe
Herkku & koukku 29.4.2012 - yksinkertaistettu versio
Fanny & kaneli 24.10.2012
David Lebovitz 31.10.2013

Ei kommentteja: