tiistai 4. tammikuuta 2011

Herkkutattikeitto

30 g kuivattuja tatteja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g herkkusieniä
400 g siitakesieniä
1 dl oliiviöljyä
2 rosmariininoksaa
4 salvianlehteä
1½ tl Maldon-suolaa
¼ tl valkopippuria
15 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita

Liota tatteja 2 desissä lämmintä vettä 20-30 minuutin ajan. Siivilöi sienet ja säästä liemi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja siitakkeet. Lämmitä öljy kattilassa ja laita yrtit öljyyn maustumaan. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää herkkusienet ja siitakkeet. Kypsennä 10 minuutin ajan kuumalla tulella. Lisää kanaliemi ja tattien liemi. Hauduta puolen tunnin ajan. Poista yrtit. Lisää kerma ja voi. Sekoita sauvasekoittimella muutamassa erässä. Lämmitä ja nauti.

Resepti: Keith McNallyn The Balthazar Cookbook (2003)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 4.1.2007
Sauvajyvänen 11.2.2012

Ei kommentteja: