3½ dl kuivattuja kikherneitä
1 tl Maldon-suolaa
3 sitruunaa
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
1½ dl tahinia
½ tl za’ataria
2 rkl oliiviöljyä
Liota kikherneitä yön yli.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Keitä kikherneitä suolalla maustetussa vedessä 1½ tunnin ajan. Kuori välillä vaahto pois veden pinnalta. Purista sitruunamehu. Silppua persilja. Kuori valkosipulinkynnet. Soseuta valkosipuli morttelissa ja mausta ripauksella suolaa. Sekoita valkosipuli, tahini ja sitruunamehu. Lisää desi vettä ja jatka sekoittamista. Valuta kikherneet ja säästä liemi. Soseuta herneet ja lisää tahiniin. Notkista hummusta tarvittaessa kikherneiden liemellä. Aseta hummus tarjolle laakeaan astiaan. Ripottele vielä päälle tuoretta persiljaa ja ripaus öljyä.
Vinkki: Smitten Kitchen 26.1.2007
Resepti: Paula Wolfert
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Pioneer Woman 7.5.2009
David Lebovitz 8.6.2008
Three Many Cooks 16.5.2010
Chocolate & Zucchini 9.3.2011
David Lebovitz 26.9.2012
Kokit ja potit 10.12.2012
Sauvajyvänen 5.1.2013
Smitten Kitchen 8.1.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti