keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Häränhännät

2 sipulia
1 porkkana
1 sellerinvarsi
2 kg häränhäntiä
1 rkl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
6 rkl oliiviöljyä
7½ dl punaviiniä
10 dl lihalientä
1 tl timjamia

Kuori ja silppua sipuli, porkkana ja selleri. Kuivaa häränhännät. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista hännät kuumassa padassa. Nosta liha sivuun odottamaan. Kuullota kasvikset padassa. Nosta nekin sivuun odottamaan. Kaada viini pataan. Kiehauta ja kerää kaikki maut talteen. Anna liemen kiehua kunnes nestettä on jäljellä parin desin verran. Nosta häränhannat takaisin pataan. Kaada lihalientä pataan niin paljon, että hännät peittyvät. Mausta timjamilla. Kiehauta ja anna sitten hautua kolmen tunnin ajan liedellä tai 175 asteisessa uunissa. Lisää vihannekset pataan kun paistoaikaa on jäljellä puolisen tuntia. Anna padan levätä jääkaapissa yön yli.

Poista jäähtyneen padan pinnalta rasva. Lämmitä pata. Nosta hännät padasta. Erottele pehmeästä lihasta luut ja jänteet. Kiehauta liemi kokoon. Nosta liha takaisin pataan. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.

Resepti: Simply Recipes 26.1.2012

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Janoinen persilja 14.10.2011
Sauvajyvänen 19.1.2013

Ei kommentteja: