perjantai 9. syyskuuta 2011

Maissisalaatti

1 punasipuli
1 dl kevätsipulia
1 dl tuoretta basilikaa
5 maissintähkää
2 rkl oliiviöljyä
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl siiderietikkaa

Kuori ja silppua punasipuli. Leikkaa kevätsipuli ja basilika ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa maissinjyvät irti terävällä veitsellä. Laita iso kattila kuumenemaan ja pohjalle ruokalusikallinen öljyä. Mausta öljy suolalla ja pippurilla. Kuullota maissia öljyssä 5 minuutin ajan. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää maissin joukkoon punasipuli, kevätsipuli, etikka ja ruokalusikallinen öljyä. Anna salaatin jäähtyä. Lisää basilika hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Barefoot Contessa

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Heinäkuussa torilla näkyy muutamia yksittäisiä maissintähkiä, jotka ovat vielä hinnoissaan. Sesonki käynnistyy huhujen mukaan elo-syyskuun vaihteessa.

VILKAISE MYÖS
Cookbook Catchall 9.7.2006
101 Cookbooks 28.8.2012

Ei kommentteja: