Alkuperäinen resepti löytyy vuoden 1953 Tyttöjen keittokirjasta (Otava) sivulta 165.
lehtisalaattia
tomaattia
KASTIKE
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl sinappijauhetta
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 dl kuohukermaa
Maldon-suolaa
valkopippuria
Keitä kananmuna kovaksi ja anna sen jäähtyä. Pese ja kuivaa salaatti. Leikkaa tomaatti lohkoiksi ja poista veitsellä siemenkodat. Kuori kananmuna ja laita keltuainen kulhoon. Lisää kulhoon sokeri, sinappijauhe ja etikka. Sekoita hyvin. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto ja mausteseos. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoa heti.
Resepti: Herkkusuun lautasella 9.9.2010
ENSI KERRALLA
Tämä ei ollut minun muistojeni mummon salaatti. Liian etikkaista! Etsi uusi resepti, joka antaa kastikkeelle pehmeän kermaisen maun. Mysillä on samat mittasuhteet, mutta vain muutama tippa etikkaa.
VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 6.7.2006
Kulinaarimuruja 9.5.2011
Ankerias Vipunen 26.6.2011
Vatsasekaisin kilinkolin 27.7.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti