sunnuntai 21. elokuuta 2011

Madeleinen keksit

Madeleinet leivotaan ikiomassa vuoassaan.

200 g voita
2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
⅛ tl Maldon-suolaa
1½ dl sokeria
1 sitruuna
1 tl vaniljauutetta
1 rkl tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele vuoka huolellisesti kahdella ruokalusikallisella voita ja jauhoa. Sulata loppu voi kattilassa 20 minuutin ajan kunnes se on kultaista ja tuoksuu pähkinäiseltä. Siivilöi voisula harsokankaan läpi. Jäähdytä voi huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kanamunat ja suola. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vaahdottamista. Raasta sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori ja vanilja takinaan. Käännä jauhot varovasti taikinan sekaan ja sitten vielä voi. Lusikoi taikina vuokiin täyttäen jokaisesta vuoasta kaksi kolmannesta. Paista 12-14 minuutin ajan kunnes keksien reunat ovat saaneet vähän väriä. Nosta vuoat pois uunista ja pois keksit vuoista. Ripottele päälle tomusokeria.

Resepti: 101 Cookbooks 21.8.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Pinch My Salt 7.1.2010
From Donuts to Delirium 2.7.2010
Ankerias Vipunen 17.5.2011
Kivistössä 24.8.2012
Campasimpukka 26.8.2012
Chocolate & zucchini 8.7.2014

Ei kommentteja: