tiistai 20. syyskuuta 2011

Haukipullat

Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen murekkeen valmistamista. Laita myös leikkurin terä ja astia jääkaappiin viilenemään. Näin varmistat, että kerman rasva ei erotu murekemassasta.

400 g haukifileetä
1 kananmuna
¼ sitruuna
1 tl Maldon-suolaa
¼ tl cayannepippuria
½ tl valkopippuria
2½ dl kermaa
tillinoksia

Leikkaa hauki reiluiksi paloiksi ja laita leikkuriin pyörimän. Lisää kananmunan valkuainen ja hieman sitruunan kuorta. Mausta suolalla, cayannepippurilla ja valkopippurilla. Lisää kerma ohuena nauhana. Siirrä mureke hetkeksi kylmään. Keitä vettä isossa kattilassa hiljaa poreillen. Lisää tillinoksat makua antamaan. Tee murekkeesta pyöryköitä ja hauduta niitä 2-4 minuutin ajan koosta riippuen. Nosta pyörykät varovasti liemestä. Tarjoile heti. Nauti perunoiden ja ruohosipulikastikkeen kanssa.

Resepti: Henri Alén ja MTV3 Köyhät ritarit 20.9.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Perjantaikokin blogi 13.1.2006 - wasabi ja parmesaani
Kokkeillaan 10.7.2012 - maito, persilja
Punavuori Gourmet 2.7.2012 - paistetut kalapullat mökillä
Omenaminttu 16.12.2012 - kalamureke
Rouva Raadelmasta 11.12.2012 - haukimureke
Polkkapossu 27.2.2013 - paistetut haukipihvit
Vatsasekaisin kilinkolin 20.6.2013 - haukipihvit limellä ja etikalla
Kivistössä 25.3.2014 - haukikvenellit viinisuolaheinäkastikkeella

Ei kommentteja: