keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Appelsiini-aprikoosilammas

700 g lammasta
3 sipulia
4 porkkanaa
1 limetti
15 kuivattua aprikoosia
5 appelsiinia
2 rkl oliiviöljyä
5 kardemummansiementä
3 tl kanelia
1 tl suolaa
¼ tl cayannepippuria
1 dl pistaasipähkinöitä

KAREMELISOITU APPELSIININKUORI
appelsiininkuorta
30 g voita
2 rkl sokeria
2 tl Maldon-suolaa

Kuutioi lammas. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Purista limetin mehu. Kuutioi aprikoosit. Purista kolmesta appelsiinista mehut. Leikkaa kahden appelsiinin hedelmäliha paloiksi. Leikkaa appelsiinien kuorista valkoinen osa pois. Suikaloi appelsiinien kuori ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleita kolmen minuutin ajan ja valuta hyvin. Paista appelsiiniviipaleita voissa, sokerissa ja suolassa kunnes ne ovat karamelisoituneet. Anna appelsiinin kuivua leivinpaperin päällä. Paista lammas padassa vähän kerrallaan. Kuullota sipuli appelsiineilta säästyneessä rasvassa. Lisää kardemumma ja kaneli. Laita lammas, appelsiinimehu ja limettimehu pataan. Lisää vettä niin, että liha peittyy juuri ja juuri. Kypsennä pataa tunnin ajan. Lisää porkkanat ja jatka kypsennystä 20 minuutin ajan. Lisää appelsiinipalat ja kypsennä vielä 10 minuutin ajan. Mausta suolala ja cayennepippurilla. Tarjoa bulgurin, quinoan tai couscousin kanssa ja pistaasipähkinöiden kanssa.

Resepti: Anne's Food 21.9.2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Rouva Raadelmasta 1.4.2012
Kauhaa ja rakkautta 22.4.2012
Siskot kokkaa 10.12.2012

Ei kommentteja: