tiistai 11. lokakuuta 2011

Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat aukeavat kauniisti uunissa.

600 g perunoita
100 g voita
½ tl Maldon-suolaa
4 rkl parmesanraastetta

Pese ja kuori perunat. Laita jokainen peruna vuorollaan lepäämään isoon puulusikkaan. Leikkaa perunaan poikittaisia viiltoja kahden millimetrin välein. Puulusikka ottaa vastaan vähän ennen pohjaa niin, että peruna pysyy koossa. Aseta perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden päälle suolaa. Paista perunoita 180 asteisessa uunissa kunnes ne ovat kypsiä. Raasta sillä aikaa parmesanjuusto. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon parmesanraaste. Levitä voiseos kypsien perunoiden päälle. Paista perunoita 250 asteisessa uunissa vielä muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström ja MTV3 Köyhät ritarit 11.10.2007

ENSI KERRALLA
Valitse perunaksi jauhoinen lajike!

VILKAISE MYÖS
Kulinaarimuruja 29.5.2013

Ei kommentteja: