Entinen joka päivän ruskea kastike on nykyään pyhäpäivän herkkua.
½ kg porsaan kylkeä viipaleina
1 tl Maldon-suolaa
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
5 dl vettä
½ tl kokonaisia valkopippureita
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Suolaa jokainen lihaviipale. Paista possu voissa kauniin ruskeaksi. Ruskista liha parissa erässä, jottei paistinpannu pääse viilenemään. Kun liha on paistettu, on aika valmistaa kastike. Lisää paistinpannulle voita ja vehnäjauhoja. Ruskista koko ajan sekoittaen. Varo etteivät jauhot pala. Kaada pannulle lämmintä vettä ja vatkaa huolella sekaisin. Jatka sekoittamista kunnes kastike on suurustunut. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Lisää lihaviipaleet pannulle ja hauduta kymmenen minuutin ajan. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja säilöttyjen punajuurten kanssa.
Resepti: Herkkusuun lautasella 11.10.2010
ENSI KERRALLA
Paista liha ja jauhot rohkeasti ruskeiksi, siitä se maku tulee! Mites sipuli?
VILKAISE MYÖS
Makustelijat 3.4.2011
Rouva Raadelmasta 28.2.2012
Sillä sipuli 11.11.2012
HS Ruokatorstai 4.5.2014 ja 4.5.2014
Sillä sipuli 3.3.2015
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti