lauantai 19. marraskuuta 2011

Marinoidut porsaan kylkiluut

1½ kg porsaankylkiluita
¼ tl Maldon-suolaa
1 valkosipulinkynsi
3 rkl hunajaa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl hoisinkastiketta
3 rkl valkoviinietikkaa
2 tl dijonsinappia

Leikkaa kylkirivin luut erilleen ja vielä puoliksi poikittain. Keitä kylkipaloja suolalla maustetussa vedessä puolen tunnin ajan. Valuta. Kuori valkosipuli ja murskaa se yhdessä suolan kanssa. Sekoita joukkoon loput marinadin aineet. Anna kylkipalojen marinoitua yön yli.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Asettele kylkipalat uunipellille. Paista luita uuni ylätasolla kolmen minuutin ajan. Käännä luut ja paista toiset kolme minuuttia. Levitä välissä marinadia lihan pinnalle.

Resepti: Gourmet 1992

ENSI KERRALLA
Superhelppoa ja ihanan makuisia! Pyydä ensikerralla lihamestaria leikkaamaan ribsrivi poikittain puoliksi. Alkuperäisessä reseptissä käytetään sinappijauhetta.

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 19.11.2006
Jokihaka kokkaa 16.3.2012
Ankerias Vipunen 7.6.2012
Herkkusuun lautasella 29.7.2012
Tiskivuoren emäntä 23.9.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 17.9.2012
Nautiskellen 6.7.2012
Soul Kitchen 24.6.2012
Pastanjauhantaa 30.11.2014

Ei kommentteja: