lauantai 5. marraskuuta 2011

Omenapiiras

TAIKINA
80 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl sokeria
⅛ tl Maldon-suolaa
1½ rkl kylmää vettä

TÄYTE
900 g Golden Delicious -omenoita
2 rkl voita
5 rkl sokeria

KUORRUTUS
1 dl sokeria

Leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää 2 rkl voita ja sekoita. Lisää loppu voi. Sekoita kunnes taikina on tasaisen rakeinen. Lisää vesi ja vaivaa taikina. Laita taikinakiekko jääkaappiin viilenemään ainakin puolen tunnin ajaksi.

Kuori omenat ja poista omenakodat. Säästä kuoret ja kodat. Viipaloi omenat poikkisuuntaan. Sulata voi. Kaulitse taikina ohueksi. Pyyhi taikinasta ylimääräiset jauhot. Laita taikina piirakkavuokaan niin, että taikinaan jää muutaman sentin kääntövara reunoille. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Levitä omenaviipaleet paksuksi kerroksi taikinan päälle. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Levitä sulanut voi omenoiden ja taikinan reunojen päälle. Ripottele päälle sokeria. Paista uunin keskiosassa noin 45 minuutin ajan kunnes omenaviipaleet ovat lämpimän ruskeita. Käännä piirasta 15 minuutin välein. Anna valmiin piiraan jäähtyä 15 minuutin ajan. Laita omenankuoret, kodat ja sokeri kattilaan. Lisää vettä sen verran, että omenankuoret peittyvät. Keitä 25 minuutin ajan. Siivilöi neste kankaan läpi. Levitä neste piiraan päälle.

Nauti vaniljajäätelön tai ranskankerman kanssa.

Resepti: Alice Walters

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitcen 5.11.2007
Orangette 27.10.2006
Kokit ja potit 13.3.2011
Smitten Kitchen 5.4.2011
Punavuori Gourmet 25.9.2011
Rouva Raadelmasta 7.10.2011
Delicious:Days 17.11.2011
Jokihaka kokkaa 14.3.2012
Pastanjauhantaa 10.11.2012
Nautiskellen 21.4.2012

Ei kommentteja: