Gruusialainen kaalivuoka on opiskelijaruokalan klassikkoannos.
1 rkl öljyä
½ kg valkokaalia
2 dl vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suolakurkku
4 rkl tomaattipyrettä
1 purkki smetanaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
½ tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
PINNALLE
50 g emmentaljuustoa
Voitele uunivuoka. Suikaloi kaali. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja lisää kaali kattilaan. Hauduta 15 minuutin ajan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit kattilaan ja jatka hauduttamista 5 minuutin ajan. Kuutioi suolakurkku. Lisää kurkku ja kaikki loput ainekset kattilaan. Kaada kaaliseos uunivuokaan. Raasta juusto. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 40 minuutin ajan.
Resepti: Lettupannu 6.11.2010
ENSI KERRALLA
Paistoaikaa voi reilusti pidentää ja mausteita tarkistaa, mutta muuten nappiosuma.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti