tiistai 15. marraskuuta 2011

Raastettu ja paistettu ruusukaali

2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
1 kg ruusukaalia
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sinapinsiemeniä
3 rkl valkoviiniä
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria

Kuori ja silppua valkosipuli. Raasta sitruuna ja purista sen mehu. Kaada 2 ruokalusikallista sitruunamehua ison kulhon pohjalle. Leikkaa ruusukaalien pohja tasaiseksi. Puoli kaalit pituussuuntaan ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä ruusukaaliraaste kulhoon ja sekoita sitruunamehun kanssa. Kuumenna voi ja öljy isossa pannussa. Kuullota kaali, valkosipuli ja sinapinsiemenet pannulla neljän minuutin ajan. Lisää viini. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä vielä minuutin ajan. Mausta raastetulla sitruunankuorella.

Resepti: NY Times 15.11.2006 sekä Michael Romanon ja Danny Meyerin The Union Square Cafe Cookbook (1994)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 17.11.2006
Gluten-Free Girl 1.11.2011
Orangette 18.12.2006

Ei kommentteja: