Suolataikinan sisällä kala pysy mehukkaana.
1 kirjolohi
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 nippu tuoretta thaibasilikaa
1 nippu tuoretta korianteria
SUOLATAIKINA
6 dl merisuolaa
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl currya
3 dl vettä
Sekoita suola, jauhot ja curry. Lisää vesi vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Kauli taikina isoksi levyksi vehnäjauhoa apuna käyttäen. Fileroi lohi ja poista ruodot. Ripottele kalan pinnalle suolaa ja mustapippuria. Laita puolet taikinalevystä uunivuoan pohjalle. Nosta kalafile nahkapuoli alaspäin taikinan päälle. Revi basilika ja korianteri fileen päälle. Nosta toinen kalafile nahkapuoli ylöspäin yrttien päälle. Painele taikina kanneksi kalan päälle ja sulje tiukasti. Paista 200 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan.
Kun kala on valmis, leikkaa suolataikina auki reunoilta ja nosta kansi pois. Kalan nahka jää sievästi kiinni taikinakuoreen.
Resepti: Mausteinen manteli 14.11.2010
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Mausteinen manteli 12.2.2011
Rouva Raadelmasta 1.3.2013
Soul Kitchen 1.9.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti