sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Vaiva(ama)ton leipä

7 dl vehnäjauhoja
¼ tl kuivahiivaa
1¼ tl Maldon-suolaa
4 dl vettä

Sekoita jauhot, hiiva ja suola isossa kulhossa. Lisää 4 dl lämmintä vettä ja sekoita. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan levätä huoneenlämmössä 12-18 tunnin ajan.

Levitä pöydälle jauhoja. Kääntele taikina muutamaan kertaan. Anna taikinan levätä 15 minuutin ajan tuorekelmulla peitettynä. Muotoile taikinasta pallo jauhoja apuna käyttäen. Levitä jauhoja kahdelle keittiöpyyhkeelle ja anna taikinan levätä niiden välissä kahden tunnin ajan kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita kannellinen uunivuoka uuniin lämpenemään. Siirrä taikina uunivuokaan niin että saumakohta jää päälle. Peitä vuoka kannella ja paista leipää puolen tunnin ajan. Poista kansi ja jatka paistamista 15-30 minuutin ajan kunnes leipä on saanut kauniin ruskean värin. Anna valmiin leivän jäähtyä ennen tarjoamista.

Resepti: NY Times 8.11.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 13.11.2006
NY Times 6.12.2006
David Lebovitz 26.12.2006
Steamy Kitchen 10.9.2007
Michael Ruhlman 18.2.2011
Kaikki äitini reseptit 10.10.2011
Saveur 30.9.2011 ja 30.9.2011
Rouva Raadelmasta 19.10.2011
Suolaa & hunajaa 31.10.2011
Ruokaa yms. 19.11.2011
Rouva Raadelma 25.1.2012
Kädenvääntöä 17.4.2012
Herkku & koukku 10.1.2013
Tiskivuoren emäntä 7.2.2013
Unelias 3.2.2013
Avaruusasema 15.4.2013
Polkkapossu 14.11.2013
Chocochili 19.4.2014
Suolaa ja hunajaa 7.2.2015
HS Ruokatorstai 26.3.2015 ja 26.3.2015

Ei kommentteja: