sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lohirillette

Rillette tehdään pitkään haudutetusta possusta, kanista tai hanhesta. Riivitty liha sekoitetaan rasvan kanssa, jolloin syntyy herkullinen levite.

250 g lohta
⅛ tl Maldon-suolaa
75 g suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä
1½ rkl sitruunamehua
2 rkl ruohosipulia
125 g kylmäsavulohta
¼ tl chilijauhetta, savupaprikaa tai vähän valkopippuria

Poista lohesta ruodot ja suolaa se kevyesti. Höyrytä kypsäksi 8 minuutin ajan ja jäähdytä. Sekoita pienessä kulhossa voi ja oliiviöljy notkeaksi massaksi. Lisää sitruunamehu, silputtu ruohosipuli ja pieneksi paloiteltu kylmäsavulohi. Poista höyrytetystä lohesta nahka ja silppua se voimassaan. Mausta rillette. Anna rilletten maustua jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan. Nosta lohirillette huoneenlämpöön ennen tarjoamista. Nauti paahdettujen patonkiviipaleiden tai saaristolaisleivän kanssa. Rillette säilyy jääkaapissa kahden päivän ajan tai hyvin käärittynä pakastimessa kaksi kuukautta.

Resepti: Susan Loomisin Cooking At Home on Rue Tatin (2005)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 13.11.2007
Rouva Raadelmasta 27.10.2012
Hunter Angler Gardener Cook 24.4.2013

Ei kommentteja: