tiistai 1. marraskuuta 2011

Valkosipulikana

1 broileri
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
40 valkosipulinkynttä
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kanalientä

Leikkaa broileri 8 osaan: koivet, reidet ja rintapalat puolitettuina. Pakasta loppu kanaliemenkeittoprojektia varten. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja voi isossa pannussa. Kuullota broileripalat nahkapuoli alaspäin noin 5 minuutin ajan. Käännä palat ja kypsennä toiset 5 minuuttia. Laske lämpöä ja lisää valkosipulinkynnet pannulle broilerin alle. Paista 10 minuutin ajan. Lisää viini ja kanaliemi. Kypsennä vielä 10-15 minuutin ajan. Tarjoa riisin tai couscouksen kanssa.

Resepti: NY Times 31.10.2007 ja Patricia Wellsin Bistro Cooking (1989)

ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan. Mehukasta ja maukasta. Tästä voi helposti tehdä pienemmänkin annoksen, kun vain muistaa vähentää myös suolan määrää.

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 1.11.2007
Three Many Cooks 28.9.2012
Campasimpukka 5.1.2013

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Googlen kautta löysin valkosipulikanan ohjeen ja eilen illalla sen testasin.

Nami nami kun oli hyvää :) Kiitos!