keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Pekonipavut

Pavut ovat parhaimmillaan tuoreina ja rapsakoina. Tuoreita, vihreitä papuja löytyy torilta ja kaupan vihannestiskiltä syksyisin. Tuore papu katkeaa rapsahten puoliksi kun taitat sen keskeltä. Vanhat pavut vain taipuvat laiskasti.

½ kg tuoreita vihreitä papuja
2 salottisipulia
50 g pancettaa
½ tl Maldon-suolaa
2 tl voita
½ tl mustapippuria

Siisti pavut. Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi pancetta. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 4 minuutin ajan. Älä anna niiden kypsyä liikaa. Huuhtele ja valuta pavut. Kuullota pancetta kuumalla pannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Kuullota sipulit pancettan rasvassa. Lisää voi pannulle. Paista pavut, sipuli ja pancetta kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Simply Recipes 21.12.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Tuoreita papuja löytyy paremmin syyskuussa.

VILKAISE MYÖS
Prinsessakeittiö 4.8.2008
Gluten-Free Girl 19.11.2007
Three Many Cooks 12.12.2012 ja 12.12.2012

Ei kommentteja: