tiistai 4. tammikuuta 2011

Peltileipä

Tämän helpompaa ei leivän leipominen voi olla. Sekoita kulhossa, painele pellille, kohota ja uuniin. Reilussa tunnin pöytään ilmestyy tuoksuva lämmin leipä.

5 dl vettä
2 tl hunajaa
1 tl Maldon-suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
6-7 dl sämpyläjauhoja
3 rkl öljyä

PINNALLE
siemeniä tai leseitä

Sekoita lämpimään veteen hunaja, suola, kaurahiutaleet, grahamjauhot ja hiiva. Lisää sämpyläjauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kaada öljy kylhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kumoa taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan pinnalle vähän jauhoja. Painele taikina levyksi. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla 40 minuutin ajan.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Leikkaa kohonnut levy ruuduiksi. Voitele ruudut vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista uunin keskitasolla 15 minuutin ajan.

Resepti: Omenaminttu 4.1.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Chocochili 6.5.2011

Ei kommentteja: