Tämä ohje on kulkenut Suomeen Nicolas Thieulonin algerialaiselta isoisoäidiltä. Reseptissä täytyy olla sitä jotain, sillä tämä teräsmummo asuu vielä 103-vuotiaana itsekseen Pariisin keskustassa. Kaniinia saa silloin tällöin lihakauppiaalta.
1 sipuli
1 rkl kuivattua timjamia
4-6 palaa kaniinia
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
1½ rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 kokonaista mausteneilikkaa
2 tl dijonsinappia
1 dl valkoviiniä
3 rkl konjakkia
1 dl ranskankermaa
2 rkl karkaa dijonsinappia
1 rkl tuoretta kirveliä
Kuori ja silppua sipuli. Hiero timjami kaniinin pintaan. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöritä lihapalat vehnäjauhoissa. Lämmitä öljy ja voi kattilassa. Kuullota sipuli. Lisää mausteneilikat sipulin joukkoon. Ruskista kaniini. Kun liha on saanut väriä, laske lämpötilaa. Sekoita sinappi ja valkoviini ja lisää seos kattilaan. Sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä 45 minuutin ajan. Kun liha on kypsää, lisää konjakki ja flambeeraa liha. Siirrä lihapalat tarjoiluastiaan ja pidä ne lämpiminä. Jätä kastike kattilaan. Sekoita ranskankerma ja karkea dijonsinappi. Kaada seos kattilaan. Lämmitä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Peitä kaniini kastikkeella ja tarjoile heti.
Resepti: Nicolas Thieulon ja MTV3 Köyhät ritarit 24.1.2008
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Simply Recipes 22.5.2010
Siskot kokkaa 30.11.2012
Suolaa & hunajaa 6.2.2013
NAMI-NAMI 8.2.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti