lauantai 23. heinäkuuta 2011

Lohta ja appelsiini-rosmariinikermaa

½ kg lohifileetä
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl tuoretta rosmariinia
2 dl kermaa
½ dl appelsiinimehua

Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa se neljään palaan. Laita lohipalat uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa puolen tunnin ajan. Sekoita kerma ja appelsiinimehu. Kaada kastike kalan päälle. Paista kala 200 asteisessa uunissa 15 minuutin ajana. Tarjoa riisin tai quinoan kanssa.

Resepti: NAMI-NAMI 23.7.2005

ENSI KERRALLA
Appelsiini ja rosmariini antoivat pirteän pehmeän säväyksen kalaan, jonka kaverina oli tarjolla puikulaa. Riisi voisi olla parempi vaihtoehto ettei koko ruoka olisi niin pehmeän tuntuista suussa. Suolan määrän voi puolittaa. Koska arvelin kastikkeen olevan makoisaa, laitoin sekä kermaa että mehua 2 desin verran. Kastike juoksettui hieman ja kypsyminen kesti kauemmin. Kokeile ensi kerralla alkuperäisen ohjeen mukaan kaksi desiä kermaa ja kaksi ruokalusikallista appelsiinimehua. Tai tarkemmin ajatellen, ehkä kerman voisi jättää kokonaan pois?

Ei kommentteja: