torstai 13. tammikuuta 2011

Jäädytetty suklaajuustokakku

Tämä resepti on kulkenut Italiasta Sveitsiin Nina Lincolnille ja hänen suomalaiselta au pariltaan Kotilieden kautta Kosmoksen jälkiruokalistalle.

POHJA
9 grahamkeksiä
35 g voita

TÄYTE
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2½ dl kuohukermaa

Murenna keksit. Sekoita keksimurut ja sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan. Sulata suklaa vesihauteessa, mutta säästä vähän suklaarouhetta koristeluun. Sekoita tuorejuusto, desi sokeria ja vaniljasokeri. Lisää kananmunien keltuaiset ja suklaa tuorejuustoseokseen. Vaahdota valkuaiset. Lisää loput sokerista valkuaisiin. Taittele valkuaiset sitten varovasti tuorejuusto-suklaamassaan. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada seos keksipohjan päälle. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja pidä pakastimessa yön yli. Ota kakku pois pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele suklaarouheella.

Resepti: Hanna Jensen 31.1.2010, Sanna Jensen ja Nina Lincoln

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Hannan soppa 22.9.2011
Kokkia viinissä 4.2.2012
Rouva Raadelmasta 21.11.2012
HS Ruokatorstai 27.6.2013

Ei kommentteja: