keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Riistanvartijankastike

4 dl punaviinikastiketta
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kokonaisia valkopippureita
1 tl kokonaisia viherpippureita
1 tl kokonaisia rosepippureita
3 rkl konjakkia
2 rkl mustaviinimarjahyytelöä
3 rkl kuohukermaa

PUNAVIINIKASTIKE
2 punasipulia
½ valkosipuli
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
4 dl punaviiniä
3 rkl punaviinietikkaa
½ tl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
5 dl lihalientä
suolaa
hunajaa
50 g suolatonta voita

Leikkaa punasipulit reiluiksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa. Lisää sokeri. Kaada kattilaan punaviini, etikka, timjami ja laakerinlehti. Keitä 15 minuutin ajan kunnes saat siirappimaisen seoksen. Lisää lihaliemi. Keitä kastikepohjaa kunnes nestettä on jäljellä 4 desin verran. Siivilöi kastike toiseen kattilaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Hieman hapan kastike tuo hyvän kontrastin miedosti maustetulle lihalle, mutta lisää hieman hunajaa, jos kastike maistuu liian happamalle. Kiehauta kastike ja lisää voi voimakkaasti sekoittaen. Voi antaa kastikkeelle makua ja kiiltoa.

Paahda kokonaisia pippureita kattilassa. Lisää konjakki, mustaviinimarjahyytelö ja punaviinikastike. Anna kiehahtaa muutaman minuutin ajan. Paranna lopuksi tilkalla kermaa.

Resepti: Glorian Ruoka & Viini 8/2001

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 12.1.2006
Kotikokista ammattilaiseksi 27.4.2014
Culinarista 13.11.2011

Ei kommentteja: