lauantai 19. helmikuuta 2011

Artisaanileipä

Artisaanitaikinaa voi tehdä kerralla reilusti ja paistaa sitten aamuisin pienemmissä erissä. Taikina säilyy jääkapissa leivinliinan alla viikon ajan.

1½ rkl kuivahiivaa
1½ rkl Maldon-suolaa
7 dl vettä
15 dl vehnäjauhoja

Valitse leivontaa varten iso kulho. Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Hämmennä jauhot sekaan siten, ettei taikinaan jää jauhoisia kohtia. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota huoneenlämmössä 2-5 tunnin ajan.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Ripottele taikinan päälle jauhoja ja ota siitä haluamasi kokoinen pala. Muotoile taikina jauhoisin käsin leiväksi. Leikkaa leivän pintaan terävällä veitsellä muutama viilto. Nämä auttavat leipää nousemaan kauniisti. Anna leivän kohota 40 minuutin ajan. Laita uunin pohjalle kulhollinen kuumaa vettä. Paista leipä kuuman uunipellin päällä noin puolen tunnin ajan kunnes se on ksaanut kauniin värin. Nosta leipä ritilälle jäähtymään.

Resepti: Jeff Hertzbergin ja Zoe Francoisin Artisan Bread in Five Minutes a Day (2007)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 19.2.2008
Michael Ruhlman 6.8.2009

Ei kommentteja: