perjantai 18. helmikuuta 2011

Itämaista lohta

Itämainen lohi on mukava ja helppo vierasruoka. Siinä yhdistyvät hunajan makeus ja inkiväärin lämpö.

½ kg lohifileetä

MARINADI
2 rkl sinappia
2 tl tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
4 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se neljään annospalaan. Raasta inkivääri. Kuori ja silppua valkosipuli. Sekoita marinadi. Upota lohipalat marinadiin ja anna niiden maustua jääkaapissa tunnin ajan. Paista lohi 200 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan. Tarjoa basmatiriisin ja paahdettujen munakoisoviipaleiden kanssa.

Resepti: NAMI-NAMI 18.2.2006

ENSI KERRALLA
Pieninä annoksina mainion makuista, mutta makeus alkaa helposti tökkiä. Lohen rasvaisuus kaipaa rinnalleen jotain raikasta - sitruuna, appelsiini?

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 7.3.2013
Culinarista 7.11.2011

1 kommentti:

Gab kirjoitti...

Tätä täytyy kokeilla! Kuulostaa tosi hyvältä. Kiva että laitat aina kommenttia jälkeenpäinkin että miten maistui! Taidan heti kokeilla sitruunan kanssa.