keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Pastataikina

Valmis taikina säilyy jääkaapissa yön yli.

4 dl vehnäjauhoja
6 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
1½ tl oliiviöljyä
1 rkl maitoa

Varaa taikinan vaivaamiseen reilusti tilaa keittiön pöydältä. Levitä jauho isoksi keoksi ja tee sen keskelle iso aukko. Kaada kananmunan keltuaiset, yksi kokonainen kananmuna, öljy ja maito keskelle jauhokekoa. Riko kananmunat sormilla. Pyöritä munaseosta hiljalleen ympäri niin, että joka kierroksella kananmunat raapaisevat mukaan hieman jauhoja. Älä etene liian nopeasti ettei taikinaan kerry paakkuja. Kun taikina alkaa paksuuntua, ripottele reunoilla olevia jauhoja taikinan sekaan. Vaivaa taikina huolella kooten se aina välillä palloksi. Vaivaa taikina vielä 10 minuuttia sen jälkeen kun se tuntuu valmiilta. Kääri taikina kelmulla ja annan sen levätä vähintään puolen tunnin ajan.

Resepti: Thomas Kellerin French Laundry Cookbook (1999)

ENSI KERRALLA
Taikinaan oli vaikea saada oikea tuntuma, mutta kaulitseminen piirakkapulikalla onnistui varsin hyvin. Pastakone ei siis ole vielä ostoslistalla. Vaikka toisaalta sellainen varmasti parantaisi elämänlaatua järisyttävissä määrin ja on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen.

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 9.2.2008
Piemonten sydämessä 14.4.2009
Chocolate & Zucchini 8.12.2010
Michael Ruhlman 17.5.2011
David Lebovitz 9.1.2012
Anne's Food 17.2.2012
Hunter Angler Gardener Cook 8.2.2010
Hunter Angler Gardener Cook 17.3.2010
Campasimpukka 4.11.2012
Campasimpukka 18.11.2012

Ei kommentteja: