Valitse pataan tasakokoisia ja puhdistettuja, eläviä sinisimpukoita.
1 kg sinisimpukoita
1 salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 sitruuna
1 punainen chili
2 dl kirsikkatomaatteja
50 g kylmäsavustettua pekonia
½ g sahramia
2½ dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
Tarkista, että simpukat ovat eläviä kopauttamalla auenneita simpukoita pöytää vasten. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu. Huuhdo simpukat kylmällä vedellä. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja timjami. Raasta inkivääri ja sitruunan kuori. Silppua chili ja halkaise tomaatit. Kuutioi pekoni ja kuullota se laakeassa kasarissa. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri, sitruunankuori ja chili. Kuullota hetken ajan, jotta maut irtoavat. Lisää sitten viini ja sahrami. Kun liemi kiehuu voimakkaasti, lisää simpukat. Keitä simpukoita kannen alla viiden minuutin ajan. Ravistele kasaria, jotta myös päällimmäisenä olevat simpukat kypsyvät. Kun simpukat ovat avautuneet, nosta ne reikäkauhalla kuumiin kulhoihin. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole auenneet. Lisää liemeen tomaatit, timjami ja kerma. Anna liemen kiehua reippaasti muutaman minuutin ajan ja kaada sitten liemi simpukoiden päälle. Tarjoile tuoreen maalaisleivän ja raikkaan, viileän viinin kanssa.
Resepti: Pastanjauhantaa 14.2.2006
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Herrankukkaron perjantairesepti 1.4.2010
Herkkusuun lautasella 29.9.2010
Villa Ainala Cuisine 25.3.2011
Kokkeillaan 20.1.2012
HS Ruokatorstai 4.10.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 24.10.2011
Vatsasekaisin kilinkolin 15.9.2012
Nautiskellen 28.10.2012
Soul Kitchen 16.9.2012
Kaikki äitini reseptit 20.4.2014
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti