Suklaavanukas onnistuu parhaiten kun keität sen sen vesihöyryssä tai haudutuskattilassa.
5 rkl maissitärkkelysjauhoa
5 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
⅛ tl Maldon-suolaa
10 dl täysmaitoa
200 g tummaa suklaata
Sekoita maissitärkkelys, sokeri, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Vatkaa maito joukkoon hiljalleen. Laita kulho kiehuvan vesikattilan päälle, jolloin maito lämpenee muttei pala. Sekoita silloin tällöin. Anna kiehua hiljalleen 20 minuutin ajan. Lisää suklaa. Lämmitä 3 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Nosta kulho pois liedeltä. Siivilöi vanukas ja kaada annosmaljoihin. Paina annosten pinnalle kelmua, jotta vanukkaan pinnalle ei muodostu kalvoa. Anna vanukkaiden vetäytyä jääkaapissa ainakin puolen tunnin ajan. Vanukkaat säilyvät jääkaapissa 3 päivän ajan ellei joku syö niitä.
Resepti: John Scharffenbergerin Essence of Chocolate (2006)
ENSI KERRALLA
Onnistui hyvin. Laitoin vähän enemmän maitoa ja suklaata kuin alkuperäisessä ohjeessa, jottei tarvitse turhaan ryhtyä mittailemaan maitoa. Sokeria voi vähentää. Ehkä kevytmaitokin kelpaisi? Tarjoa kermavaahdon kanssa? Maizena-purkin kyljessä luki, että ettei vanukkaan päälle muodostu kalvoa jos pinnalle ripottelee sokeria.
KAIKKI TYKKÄÄ
Smitten Kitchen 13.2.2008
Lunni leipoo 23.8.2010
Kauhaa ja rakkautta 7.3.2012
Sauvajyvänen 21.1.2013
Isoäidin reseptillä 15.1.2013
101 Cookbooks 4.3.2013
Campasimpukka 9.6.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti