perjantai 25. maaliskuuta 2011

Seitsemän tunnin lampaanviulu

2 kg lampaanviulu
2 porkkanaa
2 sipulia
20 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl Maldon-suolaa
2 tl mustapippuria
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 dl tuoretta timjamia
2 laakerinlehteä
2½ dl kuivaa valkoviiniä

Nosta lampaanviulu huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Viipaloi 4 valkosipulin kynttä. Tee viuluun pieniä viiltoja ja työnnä valkosipulin palaset niihin. Hiero oliiviöljy lampaan pintaan ja mausta se suolalla ja pippurilla. Aseta lampaanviulu isoon uunipataan. Lisää pataan porkkanat, sipulit, valkosipuli, persilja, timjami ja laakerinlehdet. Kaada päälle viini. Peitä pata kannella ja laita se uuniin. Anna lampaanviulun kypsyä niin kauan kuin maltat odottaa. Tarkista silloin tällöin, ettei liha pääse kuivumaan. Seitsemän tunnin kuluttua lammas on murenevan kypsää.

Resepti: Anthony Bourdainin Les Halles Cookbook (2004)

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Anne's Food 25.3.2005
Kaikki äitini reseptit 2.4.2010
Kokkeillaan 6.4.2012
Perjantaikokin blogi 26.10.2012
Sauvajyvänen 24.3.2013

Ei kommentteja: