perjantai 25. maaliskuuta 2011

Vadelmainen juustokakku

250 g digestivekeksejä
90 g suolatonta voita

TÄYTE
3 rkl vettä
2 rkl liivatejauhetta
½ kg tuorejuustoa
1 sitruuna
1½ dl sokeria
3 dl kuohukermaa
250 g vadelmia
2 rkl sokeria

Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja kylmenemäään jääkaappiin.

Sekoita vesi ja liivate pienessä kulhossa. Anna seoksen saostua muutaman minuutin ajan. Kiehauta kattilassa hieman vettä, laske liivatekulho veteen ja sekoita kunnes liivate liukenee. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi. Purista sitruunan mehu tuorejuuston joukoon. Makeuta seos sokerilla ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto sekä puolet liivatteesta tuorejuustoseoksen joukkoon.

Soseuta vadelmat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Poista siemenet painamalla sose tiheän siivilän läpi. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Pane juustokakkutaikina nokareina vuokaan ja niiden väliin vadelmasose. Sekoita täyte veitsenkärjellä pyörteiseksi raidalliseksi taikinaksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa neljän tunnnin ajan.

Resepti: Sorsanpaistaja 25.3.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Kauhaa ja rakkautta 24.6.2013

Ei kommentteja: