keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Munakoisotahna

Yhdestä munakoisosta tulee noin desin verran yllättävän maukasta tahnaa. Syö rouhevan, vaalean leivän kanssa, joka ei ole liian voimakkaan makuista.

1 munakoiso
1 tl Maldon-suolaa
1 tl rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi

Halkaise munakoiso pitkittäin. Tee leikkuupinnoille muutama noin sentin syvyinen viilto. Ripottele pinnoille suolaa ja rosmariinia. Valuta päälle vielä hieman öljyä. Kypsennä munakoisoja 175 asteisessa uunissa kuorimattoman valkosipulinkynnen kanssa tunnin ajan. Anna munakoison jäähtyä. Koverra munakoison pehmeä sisus kulhoon. Purista myös valkosipulin sisus kuorestaan ja sekoita munakoison joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Tarkista maku. Tarjoa paahdettujen leipien päällä.

Resepti: HS Ruokatorstai 13.4.2006

ENSI KERRALLA
Munakoisotahna on herkullista vaikkakin hieman epäilyttävän näköistä. Rosmariini maistui voimakkaasti. Ehkä sitä ei tarvita ollenkaan?

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 29.7.2008
Pioneer Woman 2.10.2009
Culinary Musings 10.6.2010
Herkkusuun lautasella 7.9.2011
Simply Recipes 21.9.2011
Chocochili 23.9.2011
Three Many Cooks 24.2.2012
The Perfect Pantry 20.5.2012
Soppakellari 27.6.2012
David Lebovitz 12.8.2012
Siskot kokkaa 3.9.2012
Nautiskellen 21.9.2012

Ei kommentteja: