keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Parsakeitto

1 kg vihreää parsaa
1 sipuli
3 rkl voita
10 dl kanalientä
2 dl vettä
2 tuoretta timjaminoksaa
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
4 rkl kuohukermaa
1 rkl kuivaa vermuttia
1 rkl sitruunamehua
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria

Napsauta parsojen varret poikki ja heitä kuivat osat pois. Leikkaa parsojen nuput talteen. Paloittele parsojen varret. Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli. Lisää parsapalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä viiden minuutin ajan. Lisää kanaliemi, vesi ja timjami kattilaan. Keitä hiljaisella tulella kannen alla 10-15 minuutin ajan. Lisää persilja kattilaan. Sillä aikaa kun keitto kiehuu, kiehauta parsanuput nopeasti suolalla maustetussa vedessä 2-4 minuutin ajan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, vermutti ja sitruunamehu keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto parsanupuilla.

Resepti: Simply Recipes 13.4.2012

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Hunter Angler Gardener Cook 3.4.2009 ja resepti - ankkaliemi, absintti
Janoinen persilja 22.4.2012 - peruna, ranskankerma
Soppakellari 23.5.2012 - silkinpehmeä keitto
Omenaminttu 20.5.2013 - minttukerma

Ei kommentteja: