lauantai 7. toukokuuta 2011

Appelsiinipossu

Possun sisäfilee kypsyy nopeasti, joten ole varovainen ettei se pääse kuivumaan. Mittaa sisälämpötila varmuuden vuoksi paistomittarilla.

1 dl soijakastiketta
1 dl appelsiinimarmeladia
1 dl hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
½ tl rosépippuria
½ kg possun sisäfileetä
2 kevätsipulia

Kuumenna soijakastike, marmeladi, hunaja, etikka ja murskattu rosépippuri kattilassa. Anna marinadin jäähtyä huoneen lämmössä. Jaa marinadi kahteen kulhoon. Marinoi filee toisessa kulhossa vähintään tunnin ajan. Laita uuni lämpenemään grillivastuksilla 175 asteeseen. Paista fileetä 8 minuutin ajan. Käännä filee ja levitä sen päälle lisää marinadia. Paista 6-8 minuutin ajan kunnes fileen sisälämpötila on 60 astetta. Anna possun levätä 10 minuutin ajan. Silppua kevätsipuli. Koristele filee lopulla marinadilla ja kevätsipulilla. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti: Simply Recipes 7.5.2007

ENSI KERRALLA
Marinadi maistui oivalta lihan kanssa, mutta on liian makeaa käytettäväksi kastikkeena. Annoksesta riittää kilolle lihaa ja se sopisi myös ulkofileen kaveriksi. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa. Ja sokeriherneitä? Sopii muuten hyvin lounasevääksi.

VILKAISE MYÖS
Kivistössä 20.3.2011

Ei kommentteja: