Karhunlaukka tunnetaan myös villivalkosipulina. Tämän kesäyrtin sesonki on lyhyt: se kasvaa luonnonvaraisena ja rauhoitettuna vain Ahvenanmaalla. Viljeltynä sitä saa myös manner-Suomesta.
30 g eli 20 lehteä karhunlaukkaa
1 sitruuna
150 g voita
½ tl Maldon-suolaa
Pese ja kuivaa karhunlaukan lehdet. Silppua pieneksi. Raasta sitruunankuori. Sekoita pehmeä voi, sitruunankuori ja karhunlaukka notkeaksi maustevoiksi. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoamista. Nauti vihannesten tai pihvin kanssa.
Resepti: NAMI-NAMI 21.5.2008
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
HS Ruokatorstai 17.5.2012
HS Ruokatorstai 31.5.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti