maanantai 23. toukokuuta 2011

Panna cotta

Jos käytät agar-agarin sijaan gelatiinia, liota gelatiini kylmässä vedessä sillä aikaa kun lämmität muut aineet. Purista sitten gelatiinilehdistä ylimääräinen vesi ja vatkaa kuuman kerma-maidon sekaan.

2½ dl kuohukermaa
2½ dl maitoa
3 rkl sokeria
1 tl agar-agaria tai 5 g gelatiinia
2 tl vaniljauutetta

MANSIKKACOULIS
250 g tuoreita mansikoita
3 rkl sokeria

Sekoita kaikki aineet kattilassa. Lämmitä, mutta älä anna kiehua. Jäähdytä 5 minuutin ajan. Huuhtele jälkiruokakulhot kylmällä vedellä, jotta panna cotta ei tartu kiinni. Kaada panna cotta kulhoihin. Jäähdytä jääkaapissa yön yli tai vähintään kolmen tunnin ajan. Huuhtele mansikat kylmässä vedessä ja valuta hyvin. Poista mansikoita kannat ja paloittele ne. Kuumenna kattilassa mansikat, vetsi ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella. Anna couliksen jäähtyä. Kaada mansikkacoulista panna cotan päälle juuri ennen tarjoamista.

Resepti: Chocolate & Zucchini 23.5.2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 31.5.2005
David Lebovitz 6.4.2009
Sorsanpaistaja 1.8.2010
Chocochili 22.11.2010
Pieni vispiläkauppa 5.2.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 24.1.2012
Kauhaa ja rakkautta 11.11.2012
Kokkeillaan 18.10.2012
Paistetut muikut 8.12.2012
kokit ja potit 8.12.2012
Fanni & kaneli 23.12.2012
Dahlian herkut 30.1.2013
Nautiskellen 18.8.2012
Soul Kitchen 6.1.2012
Pastanjauhantaa 4.3.2013
HS Ruokatorstai 21.3.2013 ja 21.3.2013
Suolaa & hunajaa 27.3.2013
Smitten Kitchen 26.4.2013
HS Ruokatorstai 20.6.2013 ja 20.6.2013

Ei kommentteja: